Quantcast
Channel: Savehsara
Viewing all 199 articles
Browse latest View live

تجمع بزرگ اربعین حسینی در ساوه

$
0
0

 

مراسم عزاداری اربعین حسینی با حضور هیئت و دسته‎های عزاداری شهرستان ساوه و سخنرانی حجت الاسلام دکتر تقوی (امام جمه محترم ساوه)، همراه با اقامه نماز ظهر و زیارت اربعین برگزار می‎گردد.

مکان: حرم مطهر حضرت اسحاق بن موسی الکاظم (ع)

زمان: شنبه 22 آذر ماه 93 ساعت 9 صبح


نخستین همایش منطقه‎ای شعر عاشورایی در ساوه

$
0
0

نخستین همایش منطقه‎ای شعر عاشورایی با حضور شاعران استان‎های مرکزی، قم، البرز، همدان و قزوین در حرم مطهر حضرت اسحاق بن موسی الکاظم (ع) برگزار می‎گردد.

زمان: سه شنبه 25 آذر ماه 93 ساعت 17:30

Saveh.info ؛ نقشه مشاغل ساوه راه اندازی شد

$
0
0

در طی ده سال گذشته، ساوه‌سرا کارهای ماندگار و نابی را (اکثراً برای اولین بار در سطح ساوه) به انجام رسانده است که اگر بخواهیم لیستی از آن‌ها تهیه کنیم، خودش کلی زمان نیاز دارد. اما بد نیست مروری داشته باشیم بر برخی از کارهای مهم‌تر که در یک دهه گذشته در ساوه‌سرا به انجام رسیده است: (کارهای عظیم انجام شده در آفتابگردانرا فاکتور می‌گیریم)

- تهیه مطالب متنوعدر مورد ساوه (که ساوه‌سرا را به یک مرجع برای تحقیقات مرتبط با ساوه مبدل کرده است)
- تهیه یک گالری عکس غنی از ساوه (که بسیاری از آن تصاویر در گزارشات، تحقیقات و کارهای هنری همشهریان به کار گرفته شده است)
- تهیه بازی‌های جذاب مرتبط با ساوه
- تهیه تصاویر ۳۶۰ درجه از ساوه (که از ماندگارترین کارهای ساوه‌سرا بوده و خواهد بود)
- برگزاری چندین دوره مسابقه عکاسی انار با عنوان «مسابقه عنار» (دوره اول - دوره دوم - دوره سوم - ساوه از نگاه دوربین کاربران)
- تایپ تمامی اشعار سلمان ساوجیو هدیه به سایت گنجور جهت انتشار در نرم‌افزار گنجور
- راه‌اندازی ساوه‌صدا؛ اولین رادیوی اینترنتی ساوه
- انتشار سانا؛ اولین نشریه الکترونیکی ساوه (که شاهکار ساوه‌سرا به حساب می‌آید)
گردآوری و ارائه صداها و ویدئوها و اسناد تاریخی شهر
- و ده‌ها مورد کار ارزشمند دیگر...

و حالا خوشبختیم که یکی دیگر از کارهای ماندگار ساوه‌سرا برای شهرمان ساوه را معرفی کنیم:

saveh.info

http://img.aftab.cc/news/93/saveh.info.jpg

Saveh.info پروژه‌ای است که با همکاری مشترک دانشگاه جامع علمی-کاربردی جهاد دانشگاهی ساوه و فعالان ساوه‌سرا و در طی قریب به ۵ ماه به انجام رسیده است.

این پروژه حاوی اطلاعات مهم‌ترین مغازه‌ها و مراکز تجاری شهرستان ساوه است.

در طول پروژه، با سازمان‌های مختلف، هماهنگی‌های بسیار انجام شد تا اطلاعات مشاغل ساوه گردآوری شود. سپس تصاویری از مشاغل خیابان‌های اصلی شهر تهیه و بر روی سایت قرار گرفت.
سایت، مجهز به نقشه است و محل دقیق هر شغل را بر روی نقشه‌ی گوگل به نمایش می‌گذارد و حتی در صورتی که کاربر با دستگاه‌های دارای GPS به سایت متصل شود، امکان هدایت او از محل فعلی‌اش به سمت مغازه مورد نظرش وجود دارد.
دسته‌بندی مشاغل به خوبی انجام شده و امکان جستجوی قوی نیز تعبیه گردیده است.
هر شغل دارای یک صفحه شخصی است که اطلاعات مربوط به آن شخص (که شماره تماس، یکی از این اطلاعات است) در صفحه‌ی شخصی‌اش قابل مشاهده است.

پروژه همچنان ادامه دارد و (إن شاء الله) به مرور، مشاغل دیگر نیز به سایت افزوده خواهند شد.

صاحبان مشاغل این امکان را دارند که با پرداخت هزینه‌ای اندک، اطلاعات کامل‌تری از شغل خود را در صفحه‌ی مربوط به شغلشان در این سایت قرار دهند. (به طور مثال معرفی دقیق‌تر و کامل‌تر محصولات و خدمات خود...) [در صورتی که شما یکی از صاحبان این مشاغل هستید و قصد دارید اطلاعات کامل‌تری از خود روی سایت قرار دهید، با ما تماس بگیرید]

 

لازم می‌دانیم از تمامی دانشجویان، مسؤولین و اعضای ساوه‌سرا که به هر نحوی در اجرای این پروژه دخیل بودند، به ویژه از دانشگاه علمی-کاربردی جهاد دانشگاهی ساوه کمال تشکر را داشته باشیم.

Saveh.info همانطور که از اسمش پیداست (Saveh Information : اطلاعات ساوه) به همین حد اکتفا نخواهد کرد و قصد دارد اطلاعات بیشتری در مورد ساوه بر روی خود ارائه کند...

ما را از نظرات و پیشنهادات و همکاری‌های خود بی‌نصیب نگذارید.

موفق باشید؛
حمید رضا نیرومند

یک خواهش از فضای سبز ساوه

$
0
0

یکی از نکاتی که امیدواریم فضای سبز و مسؤولین مربوطه در شهرداری و در همه سازمان‌ها دقت کنند، بحث فرهنگ‌سازی و آموزش رعایت قوانین به مردم است.

دقت کنید: مقابل مصلای شهر سه ردیف فضای گل‌کاری شده است. طول این مسیر (یعنی از فلسطین تا بیمارستان حضرت فاطمه) حدود ۵۰۰ متر است. در تمام این ۵۰۰ متر، فقط و فقط یک جا (مقابل مصلا) برای عبور افراد در نظر گرفته شده!

http://img.aftab.cc/news/93/saveh_sabz.jpg

خوب، شما فکر می‌کنید مردم می‌آیند ۲۰۰ متر پایین می‌آیند که از روی این سنگ‌فرش‌ها عبور کنند؟ طبیعتاً چنین همتی در بنده و امثال بنده که بسیار حساس هستم که هرگز وارد باغچه نشوم، نیست! من اگر بیشتر از ده بیست قدم از سنگ‌فرش دور باشم، در حالی که قلبم واقعاً درد می‌گیرد، پایم را روی خاک باغچه‌ها می‌گذارم و عبور می‌کنم!

ببینید، همین موضوع ساده چقدر نکات منفی ایجاد می‌کند:

- عبور از فضای گل‌کاری شده برای مردم عادی می‌شود!
- مردم، به مرور بی‌احساس و قسی‌القلب می‌شوند...
- اگر یک نفر، جای پاها و گل‌هایی که له شده‌اند را ببیند، چه می‌گوید؟ جز این است که بگوید مردم، مردم بی‌فرهنگی هستند؟ به خصوص مقابل در مصلا که دید منفی هم نسبت به افراد مذهبی وجود دارد، ممکن است اینطور گفته شود که مذهبی‌ها بی‌فرهنگ هستند! نمی‌داند که مردم بیچاره (به خصوص اینکه اکثراً مسن هستند) راهی جز عبور از باغچه نداشته‌اند!!

من متأسفانه این معضل را در خیابان مطهری و خیلی جاهای دیگر دیده‌ام!

همین مسیر مقابل مصلا بارها و بارها (به خصوص وقتی نمایشگاه بهاره برگزار می‌شود) تمام باغچه و گل‌هایش تبدیل به خاک سفت می‌شود و دوباره می‌آیند گل‌کاری می‌کنند!

راه حل؟

خیلی ساده است! در این نوع مسیرها باید هر چند قدم یک بار، یک سنگ‌فرش قرار داد... مردم اگر ببینند چند قدم که بالا بروند به سنگ‌فرش می‌رسند، «به مرور» دیگر از روی سبزه‌ها رد نمی‌شوند.

ضمن اینکه آن احادیث که اشاره دارد به اینکه هر کس از روی سبزه‌ها عبور کند پا روی بال فرشتگاه گذاشته را با تابلوهای زیبا جا بیندازید. خدا می‌داند من خودم طبق این حدیث، خیلی بعید است بروم روی سبزه‌ها و اگر جایی هم مجبور باشم، بدنم می‌لرزد!

 

موضوع دیگر اینکه:

گاهی سعی می‌شود با مردم لجبازی انجام شود. مثلاً برای اینکه مردم از یک محل عبور نکنند، می‌آیند آنجا گل‌کاری یا سبزه‌کاری انجام می‌دهند... یک جمله از بنده به یادگار برای این دوستان بماند: در مسیری که جای پای مردم آن‌را ساخته است، نباید سبزه کاشت!

اگر یک جا، بر اثر عبور مردم تبدیل به جاده شده، باید آنجا را آسفالت کرد نه سبزه کاشت! وقتی مردم سی سال‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که از محلی عبور کنند، نمی‌شود به همین راحتی آن مسیر را تغییر داد...

به هر حال، امیدواریم این توضیحات در بهتر شدن شرایط شهر مفید باشد.

موفق باشید؛
حمید رضا نیرومند

جشن بزرگ اعیاد شعبان در ساوه

$
0
0

http://yaskan65.persiangig.com/image/85879999660249786101625003653.jpg

 

همزمان با میلاد با سعادت امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) جشن بزرگی با حضور استاد برجسته‎ی اخلاق حضرت آیت الله سید رحیم توکل در روز جمعه 1 خرداد ماه 94 همزمان با نماز مغرب و عشاء، در حرم مطهر حضرت اسحاق بن موسی الکاظم (ع) برگزار می‎گردد.

اجازات و اسناد آیت الله حاج شیخ محمدحسین شریعتمدار ساوجی (به مناسبت روز گرامیداشت ایشان)

$
0
0

۵ خرداد ۱۳۷۱ شمسی سالروز رحلت یکی از علمایی است که ساوه و ساوجیان مدیون زحمات ایشان بوده و هستند:

مرحوم حاج شیخ محمد حسین شریعتمدار ساوجی

http://download.aftab.cc/savehsara/shariatmadar.jpg

http://download.aftab.cc/savehsara/shariatmadar_tomb.jpg

بسیاری از پیرمردهای ساوجی هنوز داستان و روایاتی را تعریف می‌کنند که پای منبر مرحوم شریعتمدار آموخته‌اند.

ما در ساوه‌سرا به همت دوستان، مطالب و اسناد زیادی در مورد ایشان جمع‌آوری کرده‌ایم. به مناسبت سالروز گرامیداشت ایشان، مقاله‌ای را منتشر می‌کنیم که توسط آقای «صادق حضرتى آشتیانى» در زمستان ۱۳۹۲ در مجله «پیام بهارستان» (مجله مجلس شورای اسلامی) و با عنوان «اجازات و اسناد آیت الله حاج شیخ محمدحسین شریعتمدار ساوجی (به مناسبت روز گرامیداشت ایشان)» منتشر شده است.

این مقاله نگاهی گذرا دارد به زندگی علمی و عملی دو تن از روحانیون برجسته، در دوره پهلوي اول و دوم، به نام هاى آیت الله حاج شیخ محمدرضا و آیت الله حاج شیخ محمدحسین شریعتمدار ساوجی (پدر و فرزند) و پس از آن مى پردازد به منابع، اسناد و گواهى و اجازاتی که آیت الله حاج شیخ محمدحسین شریعتمدار ساوجی از عالمان سترگ و بلند آوازه آن زمان در زمینه اجتهاد، کمک به فقرا، علم و فضل و روایت و نقل حدیث اهل بیت علیهم السلام دریافت نمودند.

در بخشی از این مقاله ۲۲ صفحه‌ای، تصاویر جالبی از اجازات مرحوم شریعتمدار منتشر شده است که جالب توجه شود.

برای دانلود این مطالب اینجا کلیک کنید.

 

از زحمات کاربر عزیز، hamid-mدر جمع‌آوری این اسناد و تصاویر کمال تشکر را داریم.

انتخاب یکی دیگر از همکاران آفتابگردان به عنوان جوان برتر استان مرکزی

$
0
0

همانطور که یک سال پیش، در مطلب «معرفی سردبیر سانا به عنوان جوان برتر استان مرکزی» گفته شد، در سال گذشته (سال ۹۳) در جشنواره علی اکبر(ع) که به صورت استانی و در سالروز ولادت آن حضرت و روز جوان برگزار می‌شود، سردبیر نشریه الکترونیکی ساوه‌سرا (سانا) یعنی خانم میرزایی (نام کاربری atena) با توجه به فعالیت‌هایی که در مجموعه‌ی آفتابگردان داشتند، به عنوان یکی از جوانان برتر استان مرکزی انتخاب شدند.

خوشحالیم که اعلام کنیم امسال هم یکی از فعال‌ترین مدیران آفتابگردان (خانم سیما طهماسبی با نام کاربری sima_vafa) که بسیاری از کارهایی که در آفتابگردان انجام می‌شود، حاصل تلاش‌های ایشان (در کنار دیگر دانشجویان و مدیران) است که در پشت صحنه‌ی سایت انجام می‌گیرد، به عنوان تنها جوان برتر ساوجی، به عنوان یکی از جوانان برتر استان مرکزی معرفی و تقدیر شدند:

http://img.aftab.cc/news/94/aliakbar_aniversary_94.jpg

http://img.aftab.cc/news/94/aliakbar_aniversary_94_st.jpg


به ایشان و همه آفتابگردانی‌ها، این موفقیت را تبریک عرض می‌کنیم و امیدواریم روند موفقیت‌های آفتابگردان همچنان ادامه داشته باشد و ما بتوانیم از استعدادهای عجیبی که در این سایت ما را همراهی می‌کنند، به بهترین شکل بهره ببریم. (استعدادهایی که الحمد لله در عین حال که از بچه‌های بسیار مذهبی و پاک و مؤمن هستند، در علم و هنر و دیگر جنبه‌های مثبت هم بسیار کوشا و موفق‌اند؛ و هدف ما در آفتابگردان چیزی نیست جز جذب، پرورش و بهره بردن از استعدادهای این نوع جوانان)

تقدیر از جوانان نخبه، روال ارزشمندی است که تأثیر بسیار مثبتی در پویاتر شدن جوانان کشور دارد. از تمامی دست‌اندرکاران این نوع جشنواره‌ها صمیمانه تشکر می‌کنم و خواهش می‌کنم از این روالی که در پیش گرفته‌اند هرگز بازنایستند که حقیقتاً یک نوع سرمایه‌گذاری بلندمدت عالی به حساب می‌آید.
ضمناً از جهاد دانشگاهی ساوه که بسیاری از فعالیت‌های ما مدیون امکانات و شرایطی است که آن‌ها فراهم می‌کنند (به ویژه مهندس مراغی عزیز که استاد شناسایی و پرورش نخبگان هستند)، کمال تشکر را داریم.

با این حساب، این سومین تقدیر از آفتابگردانی‌ها به عنوان جوان موفق بود. (اولین تقدیر از خود بنده، دومین تقدیرو سومین تقدیر هم که امسال بود...)

ما همین امروز با برخی دوستان در مورد نفر بعد و سال بعد صحبت می‌کردیم و تلاش برای اینکه ایشان را برای سال بعد آماده کنیم، آغاز شد...

به امید موفقیت‌های روز افزون همه شما آفتابگردانی‌های عزیز.

موفق باشید؛
حمید رضا نیرومند

جمعه ۲۲ خراد ۹۴: پخش زنده دعای ندبه از ساوه

$
0
0

طبق آنچه در نماز جمعه این هفته اعلام شد، مراسم دعای ندبه جمعه‌ی آینده (۲۲ خرداد ۹۴) از ۶ تا ۸ صبح در مصلای ساوه برگزار و از طریق شبکه یک سیما به طور زنده پخش خواهد شد.

ضمن تشکر از هیأت رزمندگان بابت این ابتکار به یادماندنی‌شان، امیدواریم مثل همیشه استقبال مردم ساوه، چشمگیر باشد.

سخنران و مداح، هنوز اعلام نشده است.

 

جالب است بدانید که آخرین باری که دعای ندبه به این صورت در ساوه برگزار شد، خرداد سال ۸۲ بود که به زودی بخش‌هایی از این مراسم باشکوه را آپلود خواهیم کرد.

مراسمی به یادماندنی که با یادواره شهید چمران و ۳۲ شهید محله قاسم‌آباد (که شب قبل از آن و توسط بروبچه‌های مسجد المهدی و پایگاه شهید رجایی برگزار شد) هماهنگ شد و یک شب جمعه و صبح جمعه‌ی باشکوه و معنوی و به‌یادماندنی را برای ساوجی‌ها رقم زد.

سخنران این مراسم استاد پناهیان و مداح آن آقای آهنگران بود و در مسجد انقلاب برگزار شد.


کلیپ ویدئویی تصویربرداری هوایی از امامزاده سید علی اصغر

$
0
0

امروز یک کلیپ از تصویربرداری هوایی از امامزاده سید علی اصغر دیدم که گفتم بد نیست اینجا داشته باشیم:

از تهیه کنندگان کلیپ تشکر می‌کنیم، ابتکار جالبی بود.

ای کاش کلیپ‌های ماندگار مربوط به ساوه با کیفیت عالی روی یوتیوب یا جایی که برای همیشه در تاریخ بماند آپلود شود که آیندگان استفاده کنند...

تصاویر ۳۶۰ درجه سازمان میراث فرهنگی از مسجد جامع ساوه

$
0
0

متوجه شدیم که خوشبختانه سازمان میراث فرهنگی استان مرکزی یک سری تصویر ۳۶۰ درجه از مسجد جامع ساوه تهیه کرده است که بسیار هنرمندانه تهیه شده‌اند.

http://img.aftab.cc/news/94/saveh-360.jpg

برای مشاهده این تصاویر زیبا به آدرس زیر مراجعه نمایید:

http://yourl.ir/saveh360

 

از این سازمان و سازمان‌های مرتبط دو خواهش داریم:

- اولاً این کار زیبا را برای اماکن دیگر نیز انجام دهند و اگر سازمانی انجام نداده، اقدام کند.

- ثانیاً این تصاویر را در سایت‌های بین المللی که مطمئن هستیم تا ابد روی اینترنت خواهند ماند مانند سایت panoramio.com که تصاویر را پس از تأیید به گوگل تحویل می‌دهد یا سایت 360cities.net آپلود کنند. سایت‌های سازمانی و ایرانی همین چند روز زنده هستند و بعد از تغییر رئیس، همه چیز پاک می‌شود و یک چیز دیگر تولید می‌شود!


ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ

با اجازه‌ی دوستانِ سازنده، ما یک نسخه از عکس‌های به کار رفته در این ۳۶۰درجه‌ها برداشتیم که اگر از روی وب حذف شد، پیش ما یک بکآپ وجود داشته باشد.

۲۵ شهریور، سالروز وفات علامه عسگری ساوجی

$
0
0

امروز نهمین سالگرد وفات علامه شیخ مرتضی عسگری ساوجی است. عالمی که نقش بسزایی در توسعه و اثبات حقانیت فرهنگ تشیع داشت.

در وصف ایشان، صحبت‌های استاد فاطمی‌نیا کافی‌ست:

http://www.aparat.com/v/wRh0U

 

ما این افتخار را داریم که در ساوه‌سرا ده‌ها مطلب در مورد ایشان ارسال کرده‌ایم چرا که معتقدیم ایشان و علمایی مانند ایشان می‌توانند الگوهایی برای همشهریان ما باشند.

- جامع‌ترین مطالب، در شماره ۴ و ۵ و ۶ نشریه سانا منتشر شد که دعوت می‌کنیم شاهد آن و تصاویری از علامه عسگری باشید:

http://download.aftab.cc/sana/sana4/#5

http://download.aftab.cc/sana/sana5/#5

http://download.aftab.cc/sana/sana6/#5

- تاپیک جامعی در مورد علامه عسگری

 

به عنوان یادگاری، یکی از سخنرانی‌های علامه عسگری در ساوه را که البته پیش از این هم بر روی اینترنت آپلود کرده بودیم اما حذف شده بود، دوباره آپلود می‌کنیم تا شاهد آن باشید:

ویژه‌نامه محرم ۹۴

$
0
0

محرمی دیگر رسید و حال و هوای خاص آن همه جا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیش از ده سال است که در ساوه‌سرا همراه با شما، محرم را به طرق مختلف گرامی می‌داریم. ضمن تسلیت این ایام، دعوت می‌کنم در این مطلب شاهد گلچینی از سال‌های گذشته باشید:

سانای یازدهم و بیستم با موضوع محرم بود که مرورشان خالی از لطف نیست:

http://yourl.ir/sana11

http://img.aftab.cc/news/91/sana11.jpg

 

http://yourl.ir/sana20

http://img.aftab.cc/news/92/sana20.png

 

ویدئوی طوق‌گردانی از بیش از ۱۰ سال پیش:

ویدئوهایی از کاربران در مورد محرم: ٭٭٭ ۶۰ ثانیه با محرم ٭٭٭

تصاویر کاربران از محرم: محرم از نگاه شما(عکس)

دیگر مطالب در مورد محرم که در ساوه‌سرا موجود است: کلیک کنید.

 

امسال هم می‌توانید عکس‌ها و ویدئوها و مطالب خود را در این تاپیکارسال نمایید.

در شب یلدا؛ سالگرد شهادت شهید مهدی ناصری را گرامی می‌داریم

$
0
0

شب‌های یلدای ساوه، با یاد سردار شهید مهدی ناصری معطر می‌شود.

http://download.aftab.cc/sana/sana4/content/20.acc/bg.jpg

یاد این شهید گرانقدر را گرامی می‌داریم با بخشی از وصیت‌نامه این شهید که در شماره ۴ از نشریه سانا قرار دارد:

http://download.aftab.cc/sana/sana4/#2

و با مشاهده ویدئویی از صحبت‌های عارفانه این شهید قبل از عملیات:

و با تصاویری که در گالری عکس آفتابگردان از این شهید قرار داده‌ایم:

http://gallery.aftab.cc/categories.php?cat_id=96

و با مطلب خواندنی‌ای که خبرگزاری ایسنا از شب یلدای امسال حکایت کرده است:

http://markazi.isna.ir/Default.aspx?NSID=5&SSLID=46&NID=76900

 

روح آن شهید والامقام شاد و راهش پر رهرو...

کانال تلگرامی ساوه‌سرا راه‌اندازی شد!

$
0
0

این روزها شبکه‌های اجتماعی جای خود را بین اقشار مختلف جامعه باز کرده است. بنابراین راه مناسبی برای اطلاع‌رسانی و ارتباط با مخاطبان به حساب می‌آید.

بر این اساس، با هماهنگی‌هایی که بین مدیران ساوه‌سرا انجام شد، تصمیم بر این شد که ساوه‌سرا نیز یک کانال رسمی در تلگرام داشته باشد.

این کانال از امروز (۹ دی ۹۴) کار خود را آغاز می‌کند...

می‌توانید در آدرس زیر به ما بپیوندید:

http://download.aftab.cc/savehsara/img/savehsara_channel.png

http://telegram.me/saaveh

 

تلاشمان این است که اخبار و مطالب مفید به ویژه مطالب مرتبط با ساوه را در این کانال منتشر کنیم.

 

دوستانی که تمایل دارند در نشر مطالب در این کانال با ما همکاری کنند، به ما ایمیل بزنند: آی.دی savehsara در gmail.com

فیلمی نایاب از معرفی رزمندگان گردان ولی عصر لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب ساوه

$
0
0

کلیپی که شاهد آن هستید را برای اولین بار منتشر می‌کنیم. کلیپی که در آن، یک گردان از رزمندگان ساوجی قبل از اعزام به یک عملیات، خود را یک به یک معرفی می‌کنند.

افراد سرشناسی (همچون دکتر تمیزی، استاد فدایی نقاش و..) در این کلیپ هستند که احتمالاً از دیدن خودشان بعد از حدود ۳۰ سال، شگفت‌زده خواهند شد.

چند نفری از این دوستان (از جمله آن پیرمرد ساده و پاک) به شهادت رسیده‌اند که به روح آن‌ها صلواتی می‌فرستیم.


در مراسمی، ضمن تجلیل از دکتر فخاریان، کتاب «فرهیختگان ساوه» رونمایی شد

$
0
0

۱۹ تیرماه سال ۱۳۹۶ سالن اداره ارشاد اسلامی شهرستان ساوه شاهد تجلیل از مقام علمی، ادبی و پژوهشی استاد دکتر ابوالقاسم فخاریان ساوجی بود که با همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه و با حمایت نماینده محترم مجلس برگزار گردید. در ادامه گزارش خبرنگار و همکار ساوه‌سرا (hamid-m) از این مراسم را شاهد هستید:

- در این مراسم با شکوه که با حضور مسئولین محترم شهرستان و مردم فهیم ساوجی از ساعت ۱۸:۳۰ آغاز شد، از همان ابتدای مراسم ظرفیت سالن سلمان ساوجی تکمیل شد و افراد، ایستاده شاهد مراسم بودند.
- مراسم با آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز و سپس سرود شکوهمند جمهوری اسلامی نواخته شد.
- مجری مراسم جناب آقای پیمان بودند که خود را شاگرد دکتر می‌دانستند.
- خیر مقدم مراسم توسط ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای محمودی‌فر پیرامون ضرورت تجلیل از بزرگان علم و ادب ساوجی و با بیان اینکه تجلیل‌هایی در سنوات قبل صورت گرفته و امیدواریم که ادامه داشته باشد، صورت گرفت.
- در ادامه امام جمعه محترم جناب آقای دکتر حسینی با بیان اینکه اهمیت علم در روایات و سنت پیامبر و ائمه به ایراد سخن پرداختند و همچنین خواهان تجلیل از مقام نخبگان علمی و فرهنگی ساوجی شدند.
- در ادامه مهندس منصوری نماینده مردم شهرستان ساوه در مجلس شورای اسلامی با تشکر از برگزارکنندگان این همایش، خواهان معرفی این بزرگان به جوانان شدند و گفتند: این بزرگان در تاریخ خواهند ماند و ما هم باید در زمان حیات این بزرگان از زحمات و تلاش‌هایشان تجلیل به عمل آوریم.

- در ادامه مراسم کلیپی از شرح حال و زندگی استاد ابوالقاسم فخاریان برای حضار پخش شد.
- سپس جناب آقای دکتر حاج رضا حیدری نوری ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در شرح مقام استاد فخاریان به بیان مراتب جایگاه انسانی پرداختند و ظرف وجودی آدمی را به علت اتصال روح به ذات یگانه الهی بی‌نهایت توصیف کردند و این جهان را هم برای این روح کوچک و زندان شماردند و بیان داشتند: در این راه راهنمایان دین ما را به سرمنزل مقصود راهنمایی می‌کنند و این جز با هنر ذاتی ممکن نیست و هنرمند با خلق هنر سمعی و بصری به انسان و علایق او کمک می‌کند. سپس ایشان به کتابی از استاد با نام فرهیختگان ساوه اشاره کردند که به بیان شرح حال ۴۸۲ نفر از مشاهیر و برزگان ساوجی پرداخته و بیش از نیمی از عمر استاد برای نگارش آن گذاشته شده است و حضار را با خبر رونمایی این کتاب غافلگیر کردند.

https://img.aftab.cc/news/96/farhikhtegan_saveh.jpg

- در ادامه مهندس محمد فخاریان به نیابت از خانواده فخاریان از همه مسؤولین و مردم تشکر کردند.
- و سپس استاد فخاریان با چشمانی گریان از شوق، از مردم تشکر کردند و عرضه داشتند که برای ساوه و مردم ساوه کم کار کرده‌اند و ای کاش توان داشتند و بیشتر برای این شهر و مردمش خدمت و کار می‌کردند.
- استاد خراطی هم با اشعاری از مقام ایشان تجلیل کردند.
- همچنین مرشد سعادتپور با اشعاری در وصف استاد فخاریان و سروده جناب حیدری نوری و جناب شهباز از مقام استاد با ضرب و زنگ باستانی تجلیل کردند.
- در انتها ضمن تقدیر از دکتر فخاریان، از کتاب هزارصفحه‌ای «فرهیختگان ساوه» رونمایی شد:

https://img.aftab.cc/news/96/dr_fakharian.jpg

 

استاد بزرگوار دکتر فخاریان، در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی در شهر ساوه متولد شدند. از همان دوران کودکی عشق و علاقه به سرودن و نوشتن در ایشان شعله‌ور شد. وی بازنشسته‌ آموزش و پرورش هستند و همچنین در دانشگاه آزاد اسلامی هم به تدریس مشغول بوده‌اند. از آثار به چاپ رسیده این استاد ساوجی می‌توان به مجموعه رباعیات با عنوان ˈشراره‌های دلˈ، ˈدیوان سمندر ساوجیˈ و ˈکرشمه‌های قلمˈ اشاره کرد.

مستند کوتاهی از روستای پیغمبر (اشموئیل نبی) در ساوه

$
0
0

در مورد روستای پیغمبر ساوه مطالب مختلفی در ساوه‌سرا داشته‌ایم؛ از جمله:

آشنایی با روستای پیغمبر

روستای پیغمبر

و باجستجوی «روستای پیغمبر» در ساوه‌سرا می‌توانید مطالب بیشتر را بیابید...


و اما «سعید فلاح» از کاربران عزیز سایت، مستند کوتاهی در مورد این روستا یافته‌اند که از شبکه مستند پخش شده. ضمن تشکر از او، در ادامه شاهد آن مستند باشید:

لینک مستند در آپارات

 

برنامه همسفر شبکه مستند در ساوه (فروردین ۱۴۰۰)

$
0
0

در فروردین ۱۴۰۰ برنامه همسفر شبکه مستند یک مستند از ساوه تهیه و پخش کرد که پیشنهاد می‌کنیم تماشا کنید.

در این برنامه، اماکن تاریخی و تفریحی و دیدنی ساوه به تصویر کشیده شده است.

 لینک ویدئو در آپارات

علامه عسگری ساوجی کیست؟

$
0
0

علامه عسگری که اصالتی ساوجی دارد، از علمای مؤثر معاصر به حساب می‌آیند. کلیپ کوتاه زیر، نگاهی به زندگی پربرکت ایشان دارد: 

Viewing all 199 articles
Browse latest View live